dit was [RR] stemmingen

alle foto’s – (c) Gus & Stella (www.gusandstella.com)

[RR] stemmingen, een groepstentoonstelling met werk van Benoît Félix, Cindy Bakker, Floris Hoorelbeke, Ines Claus, Myrthe van der Mark, Nello Margodt, Ode de Kort, Ronny Delrue, Toon Boeckmans, Veerle Beckers & Roger Raveel, in het kader van het Roger Raveeljaar 2021 en in samenspraak met het het Roger Raveel Museum. Samengesteld door Katelijne De Corte en Jonas Lescrauwaet voor platvvorm.

voor [RR] stemmingen vertrok platvvorm vanuit een verzameling gepopulariseerde grafiek van de gevierde schilder en toonde daarmee hoe wat voorheen experimenteel, zelfs vernieuwend was, sindsdien is goedgekeurd en mee de cultuur bepaalt. met een artistieke stem die zich, letterlijk en figuurlijk, aan de tentoonstelling opdrong en (on)gewild resoneerde in het werk van tien hedendaagse kunstenaars. de white cube van het instituut functioneerde daarbij als een referentie aan de verzegelde en beklonken traditie die zich nog moeilijk laat beïnvloeden, wie weet onaantastbaar werd, maar alsnog weerklank vindt en ter discussie stond in het zoeken, handelen en formuleren van wie vandaag (opnieuw) het experiment en de vernieuwing opzoekt.

Auteur: platvvorm

platvvorm is een kunstenaarsinitiatief in Deinze met ruimte voor tentoonstellingen, residenties, workshops, labo's en lezingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: