circumstances: 50°59’20.5″N 3°31’37.4″E

De fysieke samenkomst van croxhapox en platvvorm bepaalt de omstandigheden: 50°59’20,5” N 3°31’37,4”E. Daarbinnen introduceren ze een collectief artistiek onderzoek naar de gedeelde marges van proces en presentatie, in samenwerking met 6* kunstenaars.

* Brecht Heytens (c), Shervin Kianersi Haghighi (c), Katrien Vandermeerssche (c), Nathalie Chambart (p), Freek Willems (p) & Pieter De Clercq (p).

De samenwerking loopt van 15.09.2018 tot 15.12.2018.
Tijdens dit parcours worden drie publieke momenten ingericht:

  • 20.10.2018
  • 16, 17 en 18.11.2018
  • 14, 15 en 16.12.2018 (slot)

Dit is de brief die de kunstenaars van platvvorm ontvingen en de contouren van de samenwerking zichtbaar maakt:

Beste

Je ontvangt dit bericht naar aanleiding van de naderende samenwerking tussen platvvorm en croxhapox – een tijdelijke versmelting van twee artistieke entiteiten die begint op 15.09.2018 en zich verder ontplooit tot en met 15.12.2018. platvvorm nodigt jou graag uit om die nieuwe situatie mee te belichamen; om deel te worden van een collectief artistiek onderzoek op het snijvlak tussen studie en creatie (platvvorm) en eigentijdse presentatie en ontwikkeling (Croxhapox).

platvvorm is een kunstenaarsinitiatief in Deinze met een focus op artistieke verdieping en creatie. Het is een gastvrije omgeving met kunstenaarsateliers, residentieruimtes, een kunstenaarscafé, …. Er wordt gedacht en bedacht, gelezen en gesproken, geëxperimenteerd en gemaakt. Het sinds kort nomadische croxhapox vindt er vanaf september 2018 tijdelijk een onderkomen.

Zowel platvvorm als croxhapox willen hun samenkomst als een context beschouwen, een verzameling van omstandigheden, die bijzondere perspectieven in zich draagt. Het leidmotief is nieuwsgierigheid: wat kan er ontstaan als twee organisaties met een eigen identiteit en praktijk zich voor even vervlechten tot een nieuw, samengesteld lichaam?

platvvorm en croxhapox nodigen daarom beiden, elk met hun eigen verhaal als vertrekpunt, kunstenaars uit. Samen met deze kunstenaars willen ze de nieuwe omstandigheden verkennen en op zoek gaan naar mogelijke acties en materialisaties die deze teweeg kunnen brengen. Het wordt een collectief gedragen onderzoek naar samenwerking in relatie tot individualiteit, naar tonen in relatie tot maken, naar beslissen in relatie tot zoeken.

De kunstenaars die door platvvorm worden gevraagd (jij) krijgen een residentieruimte ter beschikking, een ruim en lichtrijk atelier. Het is daarbij nog de vraag hoe deze ateliers – en de persoonlijke praktijken van de residerende kunstenaars (de jouwe) – zich zullen verhouden tot de presentatiemodule van croxhapox en de kunstenaars die door hen worden uitgenodigd. Want de werking van croxhapox is ook fysiek vertegenwoordigd binnenin de ruimtes van platvvorm. De presentatiestructuur, een houten constructie die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor hun werking in het Zilverhof (Gent) zal in Deinze opnieuw worden opgebouwd, als deel van de omstandigheden.

Al zou het dus evengoed aan jou zijn om mee te beslissen hoe dat gebeurt en transformeert. Met andere woorden: de condities zijn bepaald, hoe we ons daarbinnen bewegen wordt, gedurende de drie maanden, samen bedacht en geconcretiseerd, gedeeld en verbeeld.

We hopen dat ook jij nieuwsgierig bent naar wat er kan gebeuren en worden, en dat je goesting en tijd vindt om ons te vergezellen.
Er wordt een werkings- en productiebudget voorzien, deels bepaald door de verhoopte goedkeuring van de aanvraag voor een projectsubsidie.

Als bijlage vind je ook het bericht van croxhapox, gericht aan de kunstenaars die zij uitnodigen.

“De tijdelijke versmelting van platvvorm en croxhapox is zo een toegelaten ‘toevalligheid’ die wordt aangewend als een experimenteel moment om te ontdekken wat mogelijk is.”

Met vriendelijke groet platvvorm
Katelijne De Corte Jonas Lescrauwaet

IMG_20180822_082757_70820180608_153709IMG-20180911-WA0009IMG-20180911-WA0013

Auteur: platvvorm

platvvorm is een kunstenaarsinitiatief in Deinze met ruimte voor tentoonstellingen, residenties, workshops, labo's en lezingen.

Eén gedachte over “circumstances: 50°59’20.5″N 3°31’37.4″E”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: