circumstances: a second happening

Zondag 18.11.2018
van 14u00 tot 20u00

gaat circumstances een tweede keer live
en toont een tussenstand van het collectieve onderzoek
naar de marges van proces en presentatie.

———–

programma:
14u00: Als aanvulling op de omstandigheden wordt de legendarische documentaire ‘Sonsbeek Buiten de Perken’ (1971) van Jef Cornelis vertoond in platvvorm. Met dank aan #ARGOS, Centre for Art and Media. (http://www.argosarts.org/work.jsp?workid=1f118c4b79474f9a9ef814f5357ba18e)
Na 16u00 wordt de film in loop opnieuw vertoond.

15u00: Wim Lambrecht (kunstenaar, curator en directeur van LUCA Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent) gaat in gesprek met de deelnemende kunstenaars en het publiek over het project, over maken en tonen.

Doorlopend:

Katrien Vandemeerssche trekt zich terug in 1 van de ateliers van platvvorm. De deur blijft dicht. Je kunt haar acties en handelingen, haar bedenkingen en verveling volgen via verschillende live streams elders op de locatie. Zo zet Katrien de vraag van Circumstances op scherp en presenteert ze haar proces.

Freek Willems (Freddy Kakkerlak) richt een arts&crafts-atelier in. Iets tussen knutselen en creëren, tussen een sweatshop en een atelier. Je kunt er trouwens aan meedoen.
Arts & Crafts – And playing – And laying.

Shervin Kianersi Haghighi interviewt Croxhapox, platvvorm en het publiek. Aan de hand van die interviews wil ze samen zoeken naar de kenmerken van de ideale kunst-organisatie.
De inzichten zullen later dienen voor de creatie van een geluidsinstallatie.

De white cube is vandaag nog steeds de gangbare context voor de presentatie van een kunstwerk. Voor Circumstances: a second happeningintroduceert Brecht Heytens een eigen interpretatie van de white cube/ witte kubus. Een die de traditie ontwricht en zich opdringt in de ruimte.

platvvorm en Croxhapox zetten hun live documenteersessie verder – en verzamelen ingrediënten voor een toekomstige publicatie.

De acties van Nathalie Chambart & Pieter De Clercq worden de dag zelf zichtbaar.

——— Het kunstenaarscafé is doorlopend open ———

———————————————————

De fysieke samenkomst van Croxhapox en platvvorm bepaalt de omstandigheden: 50°59’20,5” N 3°31’37,4”E. Daarbinnen introduceren ze een collectief artistiek onderzoek naar de gedeelde marges van proces en presentatie, in samenwerking met 6* kunstenaars.

CIRCUMSTANCES: 50°59’20.5″N 3°31’37.4″E

*Shervin Kianersi Haghaghi, Brecht Heytens, Katrien Vandemeerssche, Freek Willems, Nathalie Chambart, Pieter De Clercq.

Auteur: platvvorm

platvvorm is een kunstenaarsinitiatief in Deinze met ruimte voor tentoonstellingen, residenties, workshops, labo's en lezingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: